top of page

Line & Point

Platonisch vierkant, de hexaëder, staat voor aarde. Het heeft 12 ribben, 3 vlakken per hoekpunt, aantal vlakken is 6 en het heeft 8 hoekpunten. In dit geval heeft de kubus ongelijke ribben.

Drie conussen worden bijeen worden gehouden door deze kubus. De conus heeft een plat en een gekromd vlak, de bodem is een cirkel. Het andere vlak heeft een punt op de lijn door het middelpunt van de cirkel, loodrecht op de cirkel en verbindt dat punt op de korst mogelijke manier met de rand van de cirkel. De conussen zijn gemaakt van papierdraad en de vlakken zijn uit één stuk gemaakt.

De buitenste conus is wit, de kleur staat voor onschuld en creativiteit, daarin is een paarse conus die kleur staat voor het vrouwelijke en intuïtief. De binnenste conus is zwart, deze kleur staat voor het manlijke en beschermend. De kubus is rood en staat voor vastbesloten en energie. Deze eigenschappen zijn in deze volgorde van wezenlijk belang voor een kunstenaar of wetenschapper om verder te kunnen in hun ontwikkeling en tot nieuwe ideeën te komen.

bottom of page